FOTO: FK Borac Čačak

Fudbalski klub Borac iz Čačka nalazi se u velikoj finansijskoj krizi, a igrači sad prete štrajkom zbog neisplaćenih zarada.

Čelnici kluba apelovali su na igrače da razumeju situaciju u kojoj se nalazi klub i pošteno odrade svoje obaveze do kraja polusezone. ”Dolaskom na čelo kluba u junu, novo rukovodstvo Borca se suočilo sa velikim organizacionim i pre svega finansijskim problemima. Samo po osnovu odluka Arbitražnog suda klub je zbog ranijeg nesavesnog poslovanja i rada dugovao igračima i trenerima preko 30 miliona dinara. U veoma kratkom roku FK Borac je uz pomoć grada i sponzora uspeo da izmiri obaveze u iznosu od preko 20 miliona dinara, čime je stekao pravo da nastupa u Superligi Srbije” navodi se u saopštenju kluba.

U saopštenju takođe piše da se igračima duguju plate za septembar, kao i za oktobar. Rukovodstvo kluba poručuje da štrajk svakako nije dobro rešenje ni za klub, a ni za grad i poziva igrače da pošteno izvrše obaveze, kako bi u predstojećih šest kola osvojili što veći broj bodova.

Ovo je tužna vest za domaći fudbal i svakako se nadamo da će fudbaleri Borca imati malo razumevanja i strpljenja za situaciju u klubu kako se ne bi dodatno urušio kredibilitet Superlige. Borac u nedelju gostuje subotičkom Spartaku u sedamnaestom kolu Superlige Srbije.