Radnički iz Niša imaće i petog trenera ove sezone nakon ostavke Bobana Dmitrovića koji se odlučio na ovaj potez nakon dva uzastopna poraza.
On je rekao da je nuđenje ostavke Upravnom odboru “moralni čin” posle dva uzastopna poraza, kako bi ekipa mogla da se “razdrma”, prekine loš niz i vrati se na “staze uspeha ka Evropi”.

“Takođe, stavljam se na raspolaganje klubu, tako da mogu da računaju na mene ako smatraju da sam na bilo koji nacin potreban ili da svojim iskustvom mogu da mu pomognem u klubu. Naredni period ću iskoristiti za usavršavanje, edukaciju i znam da ću se jednog dana vratiti i nastaviti tamo gde sam stao”, rekao je Dmitrović.

Za sada nije poznato ko će naslediti Bobana Dmitrovića, a zanimljivo je to da uprkos tome što je Radnički trećeplasiran – traži petog trenera ove sezone.

Sezonu su počeli sa austrijskim stručnjakom Peterom Pakultom, nasledio ga je Ivan Jević, ali je šansa potom ukazana iskusnijem Milanu Đuričiću koji je “podigao” ekipu”. Ipak, “Đumi” je po završetku jesenjeg dela podneo ostavku i nasledio ga je Dmitrović.

”Meraklije” se i dalje nalaze na trećem mestu i dobar kraj sezone bi mogao da im obezbedi izlazak u Evropu.

FOTO: RAS/A Dimitrijević