Tužne vesti dolaze iz Italije. Kapiten Fjorentine Davide Astori pronađen je mrtav u sobi hotela “La di Moret” u Udinama, gde su igrači Fjorentine odseli pred meč sa Udinezeom. O uzrocima se još ne zna ništa konkretno, mada među prvim informacijama u pitanju je srčani udar i da je kapiten preminuo u snu. Navodno, našli su ga saigrači koji su razvalili vrata od sobe, jer se Astori nije pojavio na doručku, niti se javljao na telefon.

Astori je sedmog januara napunio 31 godinu, a pre dve nedelje postao je otac. Profesionalnu karijeru je počeo u Milanu, bio na pozajmicama u Picogetoneu i Kremonezeu, pre nego što ga je Kaljari uzeo 2008. Za Rosonere nije debitovao nikada. Iz Kaljarija je otišao u Romu, a potom i u Fjorentinu. Za reprezentaciju Italije debitovao je 2011. godine i zabeležio je 14 nastupa uz jedan pogodak, na Kupu konfederacija 2013. koji je Azurima doneo treće mesto.

Saučešće Astorijevoj porodici i Fjorentini među prvima su izjavili bivši saigrači iz Kaljarija i Rome, Najnogolan, Krespo, Dibala, Pirlo, Kanavaro, kao i klubovi Juventus, Roma, Vest Hem, Atletiko iz Madrida, Udineze, Milan, Inter i mnogi drugi.

Davide, počivaj u miru!