FOTO: FK Partizan

Ukoliko srpski klubovi pobede BATE Borisov i Jang bojs, plasiraće se u šesnaestinu finala Lige Evrope, što će im na dosadašnju zaradu doneti još 1,6 miliona evra i dve utakmice na proleće.
Odlučujuće utakmice igraće se u četvrtak uveče. Prvo nastupaju fudbaleri Crvene zvezde od 19 sati, dok fudbaleri Partizana nastupaju od 21 sat i 5 minuta.

Treneri obe ekipe smiruju strasti pozivajući na koncentraciju, opreznost i ambiciju.

Miroslav Đukić je obećao ofanzivan fudbal sa željom da se izbori dalji plasman pre poslednjeg kola, gde crno-bele čeka teško gostovanje u Kijevu.

”U ekipi imam mlade momke za koje sam siguran da će pružiti 100 odsto svojih mogućnosti. I posle ove utakmice život teče dalje… Jedino šta želim jeste da kada se posle meča pogledamo u oči budemo svesni da smo dali sve od sebe. To mi je najvažnije, a ja sam ubeđen da će igrači pružiti maksimum. Bez obzira u kakvom sastavu naš rival bude kročio na teren, Partizan neće menjati taktičke zamisli. Igraćemo ofanzivno i na pobedu. Nećemo menjati koncept iako smo svesni su oni šampionska ekipa. Tako ih i posmatramo” rekao je Đukić.

FOTO: Blic Sport

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, upozorava na ozbiljnost BATE-a, a i svog tima koji može da napravi najveći uspeh u Evropi u poslednjih 25 godina.

”Do početka meča sam stalno u dilemi oko sastava, promena u napadu će možda biti, možda ne. Tražim od igrača i javnosti da ne gledaju pritisak sa strane. BATE je dugo u Evropi, mi smo tu da odigramo sa njima, ne treba da imamo opterećenje, samo treba da verujemo u sebe i sve će biti dobro. Što se tiče kalkulacija da li možemo u narednu rundu, ne razmišljamo u tom pravcu. Od početka sezone igramo svaku utakmicu da dobijemo i tako će biti i u Borisovu. Imamo još dva meča do kraja grupne faze, videćemo šta ćemo uraditi” zaključio je Milojević.