“Prvi put u istoriji rukometa to pravilo je primenjeno na Sloveniji”, rekao je naš legendarni rukometaš i aktuelni selektor reprezentacije Slovenije, Veselin Vujović.

On se, i dalje šokiran svime što se dogodilo u finišu utakmice sa prvacima Evrope, Nemačkom, pojavio pred brojnim novinarima u zagrebačkoj “Areni” i rekao da nikada nije čuo za pravilo na osnovu kojeg je Nemačka zaradila sedmerac nakon isteka utakmice i tako.

“Eto, to je jedno rukometno pravilo za koje ne zna niko osim sudija i delegata. Ono kaže da, ako nisi udaljen tri metra od izvođača u zadnjim sekundama onda, budući da nemaju vremena da te isključe, moraju da dosude sedmerac”, ironično je komentarisao Vujović, koji je pokušao da stane na gol umesto svog golmana i odbrani sedmerac rivala.

“Pitao sam ih zašto nisu nemačkog igrača isključili napad pre toga, kad smo mi izvodili brzi centar. Oni su meni odgovorili: ‘Pa dali ste gol.’ Ja ih pitam zašto nisu zaustavili vreme i isključili ih, odgovorili su mi: ‘Nećemo sad o tome'”, otkrio je Vujović.

Njegova reprezentacija ostala je bez pobede zbog videotehnologije koja je prvi put uvedena na ovom prvenstvu.

“Mi smo napredna zemlja, pa nek smo mi dobili po dupetu od nove tehnologije”, zaključio je u svom stilu Veselin Vujović, koji je podsetio kako je uopšte došlo do neizvesne završnice.

“Sudije su dovele utakmicu u egal tako što su izmislile sedmerac na Genšajmeru, koji niko nije video, pa su isključile Kavtičnika i Šerbeca na klupi. Dva minuta smo igrali s četiri igrača. Primili smo te golove i Nemci su došli u egal u utakmici u kojoj nisu imali nikakve šanse”, osvrnuo se Vujović na sredinu drugog poluvremena.

[img]https://wallpapercave.com/wp/p143WJX.jpg[img/]