FOTO: BSK Borča

Nakon nemilih scena u srpskom fudbalu na terenu minulog vikenda, sada stiže šokantna vest i van terena.

Pripadnici MUP-a – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, podneli su krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv bivšeg odgovornog lica Fudbalskog kluba BSK iz Borče, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičeni, koji je za sada ostao neimenovan , se tereti da je nakon odlaska sa funkcije predsednika kluba, 2013. godine, na svoju ruku i bez saglasnosti Upravnog odbora, potpisao aneks ugovora kojim se BSK odrekao obeštećenja koje je Partizan trebao da izmiri po dogovoru i tako klubu pričinio šteru od iznosu od 10.471.640 dinara.

Partizan je u tom periodu doveo dva igrača iz Borče, najpre Stefana Savića, a zatim Dejana Babića.
Tako je ponovo ukaljan obraz domaćem fudbalu, koji je polako počeo da staje na noge nakon uspeha reprezentacije i ”večitih” u Evropi.

Na to se nadovezuju finansijske kriza u Fudbalskom klubu Borac iz Čačka i kontroverzne scene na superligaškim stadionima prošlog vikenda. Ova vest je okončala nesrećnih nedelju dana za naš fudbal gde je izvesno da mora dosta da se poradi na organizaciji i infrastrukturi kako bi se dostigao viši nivo profesionalizma u našem fudbalu.