Džejmi Vardi je meteoričnim usponom sebe stavio na svetsku mapu fudbala tokom šampionske sezone Lester sitija pre dve godine, kada se i ustalio u najbolje centarfore Premijer lige. Centarfor subotičkog Spartaka Ognjen Đuričin je isto krenuo da rešeta mreže sa zastrqšujućom lakoćom u svojoj debitantskoj sezoni u elitnom rangu srpskog fudbala, a mogu da se povuku parelele između njega i engleskog golgetera, tako da se pitamo da li može i on do uspeha sličnom stazom kao Vardi.

Sada je već poznato da je Vardi nakon što mu Šefild venzdej nije ponudio profesionalni ugovor skoro izgubio volju za fudbalom i igrao na amaterskom nivou za Stoksbridž Park u engleskoj osmoj ligi, dok je istovremeno radio u fabrici. Potom je zaigrao za Flitvud i Halifaks taun i ukupno postigao 57 golova na samo 73 utakmice pre nego što je Lester platio milion fubti za njega. Đuričin je imao sličan put pošto nakon što je olako pušten iz Zemuna, u kom je prošao.mlađe kategorije, proveo je sezonu ipo u Bačkoj i Bečeju, u srpskoj četvrtoj odnosno trećoj ligi, gde je usput postigao 66 pogotka na samo 50 utakmica što je na njega skrenulo pažnju čelnika Spartaka nakon prodaje Đorđa Ivanovića u Partizan ove zime.

Đuričin u dresu Bečeja FOTO: Subotica.com

22-godišnji centarfor obeležio je svoj debi golom protiv ni manje ni više Crvene zvezde, a u međuvremenu je zatresao mreže Zemuna, Radničkog iz Niša i Rada i tako pogura Subotičane na korak od izlaska u Evropu, gde će sigurno biti na radaru mnogih skauta i tako sigurno postati nova ”zlatna koka” Spartaka.

Vardijevi golovi su takođe obezbedili Lesteru izlazak u Evropu, a vrlo brzo posle toga pozvan je i u reprezentaciju. Što se Đuričina tiče, možda je previše zatražiti da uvede Spartak u Ligu Evrope, a izgleda da je ovo Svetsko prventsvo stiglo prebrzo za njega, ali ako nastavi da rešeta mreže ovim ritmom transfer u inostranstvo neće biti sporan kao ni poziv Mladen Krstajića.