FOTO: FK Partizan

STATISTIKA: Jasno je gde su problemi u Partizanu. Odbrana crno-belih primila je 18 golova u ovoj polusezoni, što je deset više od Crvene zvezde, a isti broj kao i petoplasirani Čukarički.

FOTO: FK Partizan

PRIORITETI: U Partizanu, kao i u Crvenoj zvezdi žele da zadrže kostur tima pred nokaut fazu Lige Evrope, ali su svesni da će zbog finansijske situacije bar jedan od ključnih igrača morati da napusti Humsku. Zato je imperativ da se nađe kvalitetna zamena i da se pojača odbrana koja je delovala dosta nesigurno od odlaska Marka Nikolića.

Za golove su se u glavnom oslanjali na Leandra Tavambu i Zorana Tošića, dok je Ognjen Ožegović blistao sporadično, zato je potreban klasičan špic u slučaju da Tavamba napusti klub ili ne.

FOTO: Dejan Vuković

Mogući odlasci: Leandre Tavamba, Everton, Filip Klajić (Platanijas), Petar Đuričković (Ksanti), Mohamed El Monir (Orlando Siti), Alen Stevanović (Šonan Belmare)

Mogući dolasci: Radosav Petrović (Sporting Lisabon), Dejan Dražić (Selta Vigo), Đorđe Ivanović (Spartak Subotica), Saša Zdjelar (Olimpijakos), Dušan Jovančić (Vojvodina), Slobodan Urošević (Napredak), Nikola Aksentijević (Radnički Niš)