Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić izjavio je da je izveštaj delegata UEFA oko ispada navijača na meču protiv Jang bojsa u Ligi Evrope maliciozan i zlonameran i tako najavio žalbu.

“Do petka ćemo se žaliti na izveštaj delegata. Već smo iskusili takve stvari i ovo pokazuje određenu tendenciju. Nakon odluke postoji i drugostepeno Žalbeno veće… Otežavajuću okolnost pravi uslovna kazna, a to je automatska odluka da Partizan igra pred praznim stadionom ako se na nekoj utakmici čuje rasni povik ili bude neka poruka na transparentu. Za sada je neizvesno da li ćemo pred našim navijačima biti u nokaut fazi”, rekao je Vuletić za TV Partizan.

Delegat utakmice, Ubijas Emil, prijavio je klub iz Humske kod Disciplinske komisije UEFA zbog  utrčavanja navijača na teren, upotrebe pirotehnike, rasističkog ponašanja, zloupotrebe razglasa, blokiraniih ulaza na tribinama i prisustvo neakreditovanih lica pored terena.

“Dolazimo do novog nivoa malicioznosti, delegat povezuje pesmu “Nek’ je tvojoj majci hvala” sa standardnim navijačkim pokličom. Na svakoj utakmici reprezentacije Srbije peva se “Živela kraljevina Srbija” i to dovoditi u vezu sa odavanjem pošte zločinačkoj nameri ili genocidnim namerama je najblaže rečeno jako zlonamerno. Kraljevina Srbija nije “Velika Srbija”, kako želi da se prikaže, već je površinski bila najmanja u svojoj istoriji, ali je bila sila pobednica u Prvom svetskom ratu i nije bila na strani Austrougarske, niti je ikada bila na strani fašizma ili nacizma”.

On je odbacio tvrdnje da transparent “Nek’ je tvojoj majci hvala” i isticanje cveta Natalijine ramonde ima veze sa generalom Ratkom Mladićem.

Ostaje nam da vidimo da li će crno-beli dočekati svog rivala u šesnaestini finala Lige Evrope pred praznim tribinama, kao što je to bio slučaj protiv Videotona i kijevskog Dinama u dosadašnjem toku sezone.