FOTO: FK Vojvodina

Dosadašnji trener FK Vojvodine Vladimir Buač smenjen je na mestu šefa stručnog štaba nakon poraza od Borca (0:1) u prošlom kolu Superlige.

Rezultatska kriza Vojvodine traje već dva meseca, a u tom periodu novosadski tim je pao sa trećeg na šesto mesto u Superligi.

Pomoćni trener Zoran Vasiljević izabran je kao privremeno rešenje na klupi ”lala”. Novi strateg “stare dame” imaće vatreno krštenje, pošto će mu prvi meč biti protiv Partizana u nedelju.

Vasiljević je peti trener Vojvodine u ovoj kalendarskoj godini što nam samo ukazuje na to da nešto ne funkcionise kako treba na stadionu ”Karađorđe”. U Vojvodini nisu imali trenera koji je proveo više od šest meseci u klubu od Nenada Lalatovića, a igrački kadar im je takođe dosta oslabljen u odnosu na prošlu sezonu.

Odlascima Dejana Melega, Aleksandra Paločevića i Filipa Malbašića tim je dosta oslabljen, a adekvatne zamene nisu stigle i tako je za kratko vreme Vojvodina postala daleko od onog što je bila u prethodnim sezonama.

Pod Marko Nikolićem, Lalatovićem pa čak i Radoslavom Batakom ”stara dama” je bila uvedljivo treći klub u državi i po plasmanu i po kvalitetu, dok je sad postala osrednji tim za plej-of fazu lige. Prosta rečeno, Vojvodina ide u suprotnom smeru od Spartaka, Čukaričkog i Voždovca koji su joj direktni konkurenti za to treće mesto.

U fudbalu je bitan kontinuitet a u Vojvodini su ga očigledno izgubili ovom brzom promenom trenera. Nova uprava je izabrana u oktobru i bitno je da se napravi jasan plan rada i da se dovede čovek koji će dobiti podršku što vremensku tako i finansijsku u zimskom prelaznom roku. U suprotnom Vojvodina će samo nastaviti silaznom putanjom.