Uoči meča osmine finala Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, direktor Borca, Ivan Stevanović, saopštio je da je tim iz Čačka u finansijskim problemima.

Stevanović se oglasio nakon priča o štrajku igrača zbog neisplaćenih plata. “Evidentno je da neki stariji igrači imaju određena potraživanja, što nisu velike sume, jer smo oko 80 odsto duga vratili. Mi imamo 22 nova igrača, koji su ovde od dva do tri meseca i suludo je pričati da im se duguje pet plata. Moram da se ogradim da ima igrača koji su duže u klubu i kojima se duguje nešto više. Nama je u interesu da se to što pre reši.”

Ipak, direktor Čačana je optimističan da će Borac da se izvuče iz krize i dodao je da grad takođe pruža novčanu pomoć klubu. ”Mi smo se na početku ovog procesa fokusirali na vraćanje gorućih dugova i pozajmica kojih je bilo mnogo. Posle toga smo krenuli da radimo na igračkom kadru, gde smo evidentno kasnili mesec dana, ali mislim da smo skockali pravi tim, što pokazuje utakmica protiv Partizana”, zaključio je Stevanović dodajući da rezultati nedostaju, ali je napredak očigledan i da očekuje da će se postići bodovni cilj koji je zacrtan na početku prvenstva.

Ovo je, na žalost, realnost srpskog fudbala, a Borac je samo još jedan u nizu klubova koji su se borili sa finansijskim problemima u zadnjih nekoliko godina.

Podsetimo, FIFA je prošle godine upozorila strane igrače da izbegavaju angažmane u Srbiji zbog neredovnih isplata. U istraživanju, Svetska kuća fudbala je navela da čak 61% fudbalera u Srbiji ne prima platu na vreme.

Što se tiče situacije u Borcu, saznajemo da je zakazan sastanak izmedju rukovodstva i igrača do kraja ove nedelje.