Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Crvenu zvezdu i Partizan oduzimanjem bodova zbog prepucavanja saopštenjima.

Podsetimo, večiti rivali su se prepucavali u prvom delu sezone, a u istom maniru su nastavili i početkom prolećnog dela sezone, a takođe su kažnjeni zbog javnog srozavanja reputacije FSS-a.

Samo, ovoga puta Disciplinska komisija nije prešla preko ratovanja saoštenjima klubova sa Topčiderskog brda, već je odlučila da im oduzme bodove u završnici ligaškog dela takmičenja u Superligi, a pred početak plej-ofa.

Dakle, posle oduzimanja bodova Crvena zvezda će imati 67, dok će Partizan biti na 53. Odluka Disciplinske komisije FSS potpuno je razumljiva, pošto je nekoliko puta ukazivano na ponašanje funkcionera večitih, te da će biti kažnjeni ukoliko nastave da narušavaju takmičenje u Superligi stalnim saopštenjima.

Fudbalski savez nije samo upozorio naše najveće klubove putem oduzimanja bodova, vecć je sankcionisao i pojedince.

Predsednici crno i crveno-belih Milorad Vučelicć i Svetozar Mijailović su više puta ove sezone imali javne ispade tako da su dobili uslovnu kaznu od godinu dana, a ukoliko se u tom periodu bude ponovio sličan incident slediće im zabrana vršenja funkcije u roku od tri meseca.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura će takođe morati da plati kaznu od 150.000 evra, a trener Radnicčkog iz Niša, Boban Dmitrović uplatiće 50.000 evra na račun Fudbalskog saveza Srbije, dok ce njegov klub platiti 80.000 evra zbog neprimernog ponašanja uoči prosšlonedeljnog derbija protiv Partizana.

Trener Vojvodine Ilija Stolica moraće da plati kaznu od cčak 200.000 evra i biće mu zabranjeno da vodi ekipu na jednog prventsvenoj utakmici zbog ispada nakon utakmice Mačva Šabac – Vojvodina.