FOTO: Instagram/Andrija Živković

Sevilja i Valensija se interesuju za igrača Benfike i reprezentacije Srbije, Andriju Živkovića.
Prema pisanjima portuglaskog lista, “Rekord”, nekadašnji vunderkind Partizana, koji ima ugovor sa lisabonskim timom do 2021. godine, mogao bi već u januaru da promeni sredinu.

Živković je trenutno na meti Valensije i Sevilje, ali je moguće da se još klubova zainteresuje za njega do početka zimskog prelaznog roka.

Rođeni Nišlija prošao je sve mlađe kategorije Partizana, za koji je debitovao 2013. godine i osvojio dve titule, a usput postao i jedan od najmlađih kapitena u istoriji kluba. Ipak, na kraju njegove odiseje u Humskoj ostao je gorak ukus nakon odbijanja da produži ugovor i neslavnog rastanka posle suspenzije od šest meseci.

Živković je takođe bio član reprezentacije do 20 godina sa kojom je na Novom Zelandu uzeo titulu prvaka sveta 2015.

Odavno nema sumnja u ogroman potencijal koji poseduje fudbaler Benfike, ali je neizvesnost oko njegovog razvoja postojala tokom turbulentog perioda počevši od suspenzije u Partizanu do afirmisanja u prvoj postavi Benfike. Interesovanje španskih velikana samo potvrđuje njegovu psihičku jačinu i sigurno je da bi prelazak u jednu od najjačih liga na svetu bio veliki korak u njegovoj karijeri.